De geschiedenis van de Springplank

De Springplank staat precies op de grens van een drietal woonwijken: Blokgouw 7-8, Blokgouw 3 en Blokgouw 1-2. Vanwege de bouw van deze woonwijken en de groei van het aantal kinderen in Volendam is in 1982 besloten om de Springplank te bouwen. In 1983 was het zover en kon de school geopend worden voor leerlingen. Van oudsher kwamen de meeste kinderen uit de wijken Blokgouw 7-8 en Blokgouw 4-5-6. Hierin heeft een verschuiving plaats gevonden en op dit moment neemt het aantal kinderen uit de Blokgouw 1-2 en de Planetenbuurt toe.

Renovatie

In de zomervakantie van 2013 was de school toe aan een renovatie en is de aula verbouwd. Het dak is vernieuwd met een prachtig circus thema. Daarnaast zijn alle kapstokken vernieuwd en zijn er handige schuifkasten gemaakt. Ook alle 9 lokalen zijn in dat jaar voorzien van een nieuwe vloer. Deze verbouwing, onder leiding van directeur William Zwarthoed, was nodig om alles weer een fris uiterlijk te geven. Na deze verbouwing kon de school er weer een tijdje tegen.

Vernieuwing

In het schooljaar 2018-2019 is er een nieuwe, grote verbouwing geweest. Deze is in de zomervakantie van 2019 afgerond. Hierbij zijn alle plafonds en verlichtingen vervangen. Alles is nu voorzien van LED verlichting en er is mechanische ventilatie aangebracht. Daarbij zijn verschillende kamers voorzien van airco zodat de school koel blijft. Naast deze ingrijpende aanpassingen zijn de onderhoudsgevoelige lichtkoepels verwijderd en is er een nieuwe keuken geplaatst. Deze grote verbouwing heeft ervoor gezorgd dat onze school opnieuw klaar is voor de toekomst.

Daarbij is in het schooljaar van 2018-2019 het schoolplein vernieuwd, waar de kinderen nu heerlijk kunnen spelen op nieuwe speeltoestellen.