VVN-actie: Verkeersonveilige situatie? Melden

Hoe verkeersveilig is jouw buurt?

Maak meldingen van verkeersonveilige situaties en kom in actie!

Samen met de scholen en de gemeente Edam-Volendam wil Veilig Verkeer Nederland een oproep doen om verkeersonveilige situaties te melden bij het Participatiepunt van VVN. Doe uw melding voor 1 oktober 2016 en uw reactie zal worden meegenomen in het actieplan!

Het doel van het Participatiepunt is om enerzijds bewoners te helpen met het oplossen van verkeersonveilige situaties in hun buurt en anderzijds om gemeenten te helpen met het opstellen van beleid. Het is de eerste plek in Nederland waar objectieve verkeersonveiligheid (geregistreerde ongevallen) en subjectieve verkeersonveiligheid (daar waar bewoners verkeersonveiligheid voelen) samen komen.

Op het nieuwe meldpunt kan iedereen in drie simpele stappen zijn of haar melding doen en krijgt de melder inzicht in wat hij/zij zelf kan doen om de verkeersonveiligheid in de buurt te verbeteren. Nadat de melding is gemaakt, kan er een gratis startpakket worden aangevraagd waar informatie staat over hoe ja als buurtbewoner samen met de verkeersouderwerkgroepen op de scholen in Edam en Volendam en met de gemeente in actie kunt komen, bijvoorbeeld door een buurtactie te organiseren of je aan te melden als Verkeersouder!

Om structurele gedragsverandering voor elkaar te krijgen, is een enkele buurtactie niet voldoende. Soms zijn buurtacties sowieso niet voldoende en zijn fysieke maatregelen of handhaving nodig. Hiervoor is draagvlak in de buurt en goede communicatie met alle betrokkenen belangrijk. VVN helpt bewoners en Verkeersouders hiermee.

Ga naar www.vvn.nl/participatiepunt