Gemeente: Kort Lontje


Gemeente Edam-Volendam heeft kort lontje rond Oud en Nieuw
 
Bij gemeente Edam-Volendam is in de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling sprake van een kort lontje. De gemeente vindt dat er een einde moet komen aan de vernielingen en overlast door het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Daar gaat vanaf nu streng tegen worden opgetreden. De gemeente trekt extra geld uit voor handhaving.
 
Hiermee komt het College van Edam-Volendam tegemoet aan de wens van veel inwoners om actief te gaan handhaven op de overlast die wordt veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk. Met name in de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling. Jaarlijks heeft de gemeente tienduizenden euro’s schade aan straatmeubilair en speelplaatsen met als gevolg dat veel inwoners en jeugd tijdelijk geen gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Ook klagen inwoners over de overlast in de wijk. Mensen durven zelfs op sommige momenten de straat niet meer op om een boodschap te doen of om hun hond uit te laten.
 
Boetes
De gemeente heeft daarom besloten actief te gaan handhaven op de veroorzakers van overlast. Als je betrapt wordt dan kan dit kan flink in de papieren lopen. Een boete kan oplopen tot enkele honderden euro’s. De ouders van de overlastplegers kunnen een bezoekje van de gemeente en politie tegemoet zien. En vanzelfsprekend wordt het vuurwerk in beslag genomen. Binnenkort worden alle ouders in de gemeente hierover per brief door de burgemeester geïnformeerd.
 
Scholen
Ook aan alle scholen in de gemeente is verzocht een actieve rol te nemen als het gaat om het overbrengen van deze boodschap naar de kinderen én de ouders. Bureau HALT is ingeschakeld om voorlichting te geven aan de scholieren in de gemeente. Het college van B&W doet een beroep op iedereen om zijn betrokkenheid en verantwoordelijkheid te nemen in deze kwestie.
 
Vanaf hoe laat mag je vuurwerk afsteken?
De officiële tijden waarop je vuurwerk is van Oudejaarsdag 18.00 uur tot Nieuwjaarsnacht 02.00 uur.
 
Wat voor vuurwerk mag je vuurwerk afsteken?
Het vuurwerk dat je met oud en nieuw mag afsteken heet consumentenvuurwerk. Dit vuurwerk is te koop in de erkende vuurwerk verkooppunten. Consumentenvuurwerk is uitvoerig getest en is altijd CE goedgekeurd.
 
 
 

Meer nieuws


Nieuwsarchief
Nieuws vanuit de MR (Toegevoegd op 17-01-2019)
schoolreisje groep 7 (Toegevoegd op 23-06-2018)
Muziekvoorstelling 1/2C (Toegevoegd op 21-06-2018)
Nieuws vanuit de MR (Toegevoegd op 20-06-2018)
Schoolreisje Linnaeushof (Toegevoegd op 13-06-2018)
Planning Schoolmaatschappelijk werk in mei juni 2018 (Toegevoegd op 27-04-2018)
Sportinstuif in de meivakantie! (Toegevoegd op 23-04-2018)
Hoera! Een zoon voor juf Larissa (Toegevoegd op 17-04-2018)
bezoek groep 7 concertgebouw (Toegevoegd op 30-03-2018)
Nieuws vanuit de MR (Toegevoegd op 26-03-2018)
Meer nieuws...