Flessenactie Vastenactie

Beste ouders,

In het kader van de Vastenactie doen we mee met de Flessenactie!

De flessenactie: hoe gaat het in zijn werk?
Het is de bedoeling dat elk kind aan zo veel mogelijk familieleden, buren en vrienden vraagt een plastic zak te vullen met lege plastic flessen. Elk kind krijgt tien ‘begeleidende kaartjes’ mee naar huis. Op dit kaartje staat in het kort het campagnedoel beschreven en hoe de actie werkt. De kinderen geven aan elke persoon die flessen voor hem of haar gaat verzamelen, één kaartje en vraagt of deze persoon het kaartje wil invullen. Onder de ingevulde kaartjes verloten we leuke prijzen! De kinderen nemen de ingevulde kaartjes met de volle zak met flessen mee terug naar school. De kaartjes worden samen met de flessen opgehaald. Uiteraard kunnen de kinderen ook zelf langsgaan bij hun buren om plastic flessen te vragen en een plastic zak te vullen. De bedoeling is om zo veel mogelijk flessen te verzamelen.

In de aula van de school verzamelen we alle flessen. En het loopt al storm!!

We hebben de complete flessen nodig, dus mét dop. Ondertussen is in de kleuterbouw al een krat geplaatst waar juf Carla doppen verzamelt voor blindengeleidehonden. Daar zijn doppen nog altijd welkom, maar voor de Vastenactie kun je de doppen niet van die flessen draaien.

Tips:
- laat de kinderen zo spoedig mogelijk starten met het inzamelen van de flessen. Niet iedereen drinkt frisdrank, dus hoe meer tijd ze hebben, hoe groter de kans dat ze hun zakken gevuld mee terug naar school zullen nemen.

Waaraan moeten de flessen voldoen?
Het mogen allerlei soorten en maten plastic petflessen zijn, mits er statiegeld op zit en de dop erop zit.

Wanneer worden de flessen opgehaald en hoeveel flessen?
Op 11 maart eindigt de actie.

De Vastenactie doet mee om het record in het Guiness book of Records te verbeteren.